Valgren efter Danmark Rundt-sejr: Det er federe i år

Det blev danske Michael Valgren (Tinkoff), der endte med den samlede sejr, da årets Postnord Danmark Rundt i dag kørte femte og sidste etape med mål på Frederiksberg.

Det er anden gang, at den 24-årige Tinkoff-rytter vinder Danmark Rundt, og han var også inden løbet udråbt som en af favoritterne til at tage sejren.

- Det er federe at vinde i år. Jeg vinder en etapesejr, og når man er favorit, så er det svært at vinde.

- Da jeg vandt første gang (2014, red.), var jeg ikke så kendt. Det har ændret sig, efter folk har set mig køre Tour de France, så det er fedt at stå og blive hyldet på Frederiksberg, siger Michael Valgren.

Inden søndagens sidste etape var han kun 12 sekunder foran Magnus Cort på andenpladsen, og der var flere bonussekunder at køre om på søndagens rute. Derfor var det en nervøs Michael Valgren, der trillede ud med feltet i startbyen Karrebæksminde.

- Før etapen var jeg nervøs. Alt kan lade sig gøre, men heldigvis har jeg et godt hold, der støttede mig. Men jeg var nervøs inden etapen. Det betød meget at få den lukket, siger Michael Valgren.

Han har i år kørt med i Tour de France, som sluttede, kort tid inden Postnord Danmark Rundt startede, og den unge rytter var derfor bange for, at der var tappet på kræfterne. Men det viste sig ikke at være et problem.

- Jeg har haft fine ben hele vejen igennem og haft et hold, der har støttet mig, og det har været fedt, siger Michael Valgren.

- Jeg er overrasket over, at jeg har været så frisk. Det er fedt for fremtiden at se, at jeg, selv om jeg har kørt en grand tour, også godt kan køre et cykelløb derefter, siger han.

Det var et rent dansk podium, der blev hyldet på Frederiksberg søndag. Michael Valgren sluttede foran Magnus Cort (Orica-Bikeexchange) og Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro Veloconcept).

/ritzau/

 

Dagens Gossip