Valutafond eftergiver stor gæld i ebola-lande

Den Internationale Valutafond, IMF, vil eftergive en del af den gæld, som tre vestafrikanske lande, i øjeblikket hårdt ramt af sygdommen ebola, har oparbejdet.

IMF vil eftergive gæld på 650 millioner kroner i de tre afrikanske lande.

Pengene til Guinea, Liberia og Sierra Leone kommer fra en nyoprettet katastrofefond under IMF øremærket til at hjælpe fattige lande med følgerne af sundheds- og naturkatastrofer.

Valutafondens chef Christine Lagarde hilser beslutningen velkommen og siger, at den har "som mål at øge støtten til afrikanske lande, som er ramt af ebola, ligesom andre fattige lande, der måtte blive berørt af sundhedskatastrofer i fremtiden."

Pengene kommer i tillæg til 847 millioner kroner fra IMF i nødhjælp til de tre lande givet i september sidste år og lån på 1,04 milliarder kroner, som fonden overvejer at sende til landene senere i februar.

Den ny ebola-relaterede katastrofefond erstatter en IMF-fond til støtte for redningsarbejdet på Haiti efter jordskælvet i 2010.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip