Vamdrup skal fejres - og kommunen skal betale

Elo Christoffersen

11 år siden

|

22/05/2013

Dagens topnyheder

Vamdrups kommende 150 års jubilæum skal fejres. Det mener byrådsmedlem for Dansk Folkepart, Jørn Dohrmann. Og han agter at stille forslag om, at kommunen støtter økonomisk op. Det skriver Vamdrup Netavis.

Det var Rigsdagens beslutning om, at gøre Vamdrup til grænsestation for togtrafik mellem Danmark og Tyskland efter nederlaget i krigen i 1864 som startede byen. De meget store sporanlæg, stationsbygninger og toldanlæg dette førte med sig er vanskeligt, at forstille sig i dag. Men banen var årsagen Vamdrups opblomstring.

Det gav rigtigt mange arbejdspladser og nye tilflyttere, skriver Jørn Dohrmann blandt andet i en pressemeddelelse.

Den første stationsbygning i Vamdrup, stod færdig i 1866. I 2016 er det 150 år siden. Det mener Jørn Dohrmann er et så vigtig jubilæum, for en helt afgørende ting i Vamdrups historie, at det skal fejres og alle segl skal sættes til for at sætte Vamdrup på landkortet.

- Jeg forestiller mig, at foreninger, virksomheder, Kongeaamuseet, lokalhistorisk forening, Kolding Kommune og lokale borgere, vil gå sammen om en markering og festligholdelse.  Og jeg mener, at byrådet i Kolding økonomisk skal bakke op og derfor vil Dansk Folkeparti, ved budgetforhandlingerne i september, forslå, at der afsættes et beløb til aktiviteter i Vamdrup i 2016, skriver Jørn Dohrmann.

Følg alle nyheder fra Kolding på Facebook - tryk her

Han understreger, at det ikke skal være byrådet eller kommunen, der bestemmer, hvordan jubilæet skal fejres. Det skal ske i et samarbejde med alle lokale kræfter, som ønsker, at medvirke.

- Jeg håber, at min ide vil sætte gang i arbejdet og at ideerne til festligholdelsen vil komme i en lind strøm fra mange sider i vores dejlige lokalområde, lyder det fra Jørn Dohrmann.

Det er 1. november 2016 kommunens langt største by udenfor Kolding med omkring 5.000 indbyggere inden for kommunegrænsen, der kan fejre 150 års jubilæum.