Van Gaal: Vi havde flest kræfter til sidst

Temperaturen nåede op på 38 grader, og luftfugtigheden var en ganske anden, end man er vant til som nordeuropæer.

Alligevel lykkedes det Holland at vende 0-1 til 2-1 i de sidste minutter af søndagens VM-1/8-finale mod Mexico i Fortaleza.

Den hollandske landstræner, Louis van Gaal, er da også yderst tilfreds med sine tropper efter det imponerende comeback i den smeltende hede.

- Luftfugtigheden var ikke til vores fordel, så når man ser, at vi var mere friske end mexicanerne i de sidste minutter, så er det en stor kompliment til mine spillere, siger Louis van Gaal ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Ikke blot troede spillerne på tingene, men de var også virkelig godt fysisk forberedt på denne kamp. Det her giver selvfølgelig enorm selvtillid, når vi ser længere frem, siger den hollandske landstræner.

Van Gaal overraskede ved at hive anfører Robin van Persie ud af kampen, da hollænderne jagtede udligningen i slutfasen.

Men hans afløser, Klaas-Jan Huntelaar, som spillede sine første VM-minutter, afgjorde opgøret fra 11-meter-pletten, efter at Arjen Robben var blevet nedlagt dybt inde i overtiden.

- Det var et dejligt tidspunkt endelig at hjælpe holdet på. Jeg havde en god følelse, da Arjen kom hen og spurgte, om jeg ville sparke, så jeg tog bolden og satte den i hjørnet, siger Klaas-Jan Huntelaar til ESPN.

Holland møder Costa Rica eller Grækenland i kvartfinalen i Salvador på lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip