Vandscooter-sejlere søger ud til kysten - sådan er reglerne

Skrevet af Elo Christoffersen

|

06/08/2013

Dagens topnyheder

Sommervarmen får både badegæster og vandscooter-sejlere til at søge ud til kysten. Der har været et par konflikter, og derfor skal ejere af vandscootere tjekke, hvor de må sejle.

Sidste år blev reglerne for vandscootersejlads lempet ved en ny bekendtgørelse, som har åbnet for sejlads med vandscooter langs en del af kysten i Kolding Kommune.

- Vi har nu udarbejdet et kort, så alle kan se, hvor det er tilladt at sejle med vandscootere og jetski langs kysten. Vil du ud og sejle med vandscooter, kan det lade sig gøre nord for Stenderup Hage. Den del af Lillebælt, som ligger syd for Stenderup Hage, er udpeget som internationalt naturbeskyttelsesområde, og her må der ikke sejles med vandscooter eller jetski af hensyn til fuglelivet, fortæller kystmedarbejder Julia Gram-Jensen fra Natur og Vand i Kolding Kommune og fortsætter:

- Det er heller ikke tilladt at sejle med vandscooter i vildtreservatet i den inderste del af Kolding Fjord.

Når du sætter din vandscooter i fra kysten, må du sejle vinkelret ud med maksimalt 5 knob, til du er mindst 300 meter ude. Som vandscooter-fører er det vigtigt, at man sørger for at overholde afstanden til kysten, så man undgår at genere badegæsterne eller fugle- og dyrelivet.

Hvis der sejles ulovligt, er det politiet, som står for at håndhæve reglerne.

Du kan se kortet for vandscootere nedenunder, du skal blot trykke på billedet.