Varme hilsener vælter ind til løsladt journalist

Det vækker jubel og glæde på Jeppe Nybroes brugerprofiler på de sociale medier Twitter og Facebook, at den 40-årige journalist er blevet frigivet fra en gidseltagning i Mellemøsten.

Familien til den tidligere DR-vært har fredag bekræftet frigivelsen over for Ritzau

Jeppe Nybroe har været taget som gidsel i flere uger, efter at han ifølge Ritzaus oplysninger blev kidnappet i begyndelsen februar af en kriminel bande efter at have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist.

På mikroblogtjenesten Twitter skriver generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, at han er "utrolig lettet over, at Jeppe Nybroe er fri efter at have været gidsel i to måneder i Syrien".

Journalist på DR's udlandsredaktion, Michael S. Lund, kalder frigivelsen af Jeppe Nybroe som "dagens nyhed" og fortsætter med at skrive "min gamle kollega Jeppe Nybroe (er, red.) frigivet efter at være kidnappet på grænsen til Syrien."

På Facebook er meldingen fra Jens Ringberg, journalist og politisk analytiker hos DR, ganske kortfattet, idet han skriver "for fanden, Jeppe. Velkommen tilbage!"

Forfatter Marie Helleberg skriver: "Nå derfor var du blevet tavs! Håber du er ok. En måned som gidsel i Syrien, det lyder som alle tiders mareridt."

/ritzau/

 

Dagens Gossip