Vega træder ind på den europæiske musikscene

Den københavnske spillested Vega er trådt ind i et nyetableret samarbejde med 12 andre europæiske musikscener.

Samarbejdet hedder Liveurope, der med en sjat EU-midler i ryggen skal bidrage til, at flere bands på vej frem får adgang til scener over kontinentet, og at danske artister får lettere adgang til Europa.

For Vegas publikum vil det blandt andet betyde "større kvalitet i udbuddet af upcoming bands fra Europa".

- Vi er et fikspunkt i Danmark for mange håbefulde danske artister, og nu får vi - ud over vores kvalitative tilgang til koncertafviklingen generelt - en klat mere på paletten, så vi kan medvirke til at bringe noget af den danske musik uden for landets grænser, siger Vegas direktør, Steen Jørgensen.

EU støtter Liveurope med 3,7 millioner årligt. Pengene fordeles efter et koncept, hvor spillestederne får penge efter, hvor mange koncerter de arrangerer med artister, som opfylder en stribe krav om, at bandet blandt andet skal være på vej frem, og at spillestedet skal præsentere forskellige lande på plakaten.

Vega er kommet med i styregruppen for projektet, som blev præsenteret fredag i Bruxelles, hvor spillestedets direktør, Steen Jørgensen, og souschef Magnus Restofte deltog med kolleger fra de øvrige lande.

Liveurope handler for Vega i væsentlig grad om udveksling af erfaringer i forhold til drift med alt fra generel finansiering til publikumssikkerhed og barvirksomhed.

- Her på Ancienne Belgique (belgisk spillested) arbejder de med husartister, som de har trukket ind i deres ramme med øvefaciliteter, og som de bruger de forskellige scener i huset på at udvikle.

- Det er allerede noget, der inspirerer mig i udviklingen af vores arbejde, siger Steen Jørgensen med henvisning til "Vegas Udvalgte," et koncept fra 2011 med fokus på nye danske artister.

Vega opfylder allerede med sit nuværende program kravene for at få del i pengene fra Liveurope.

Steen Jørgensen anslår, at projektet kan give Vega op til 150.000 kroner årligt, hvilket næsten kan dække nettoudgifterne til at have musik på scenen Idealbar Live, som har cirka 100 koncerter årligt.

- Det kan være med til at kvalificere indholdet på den scene, siger Vega-direktøren.

Ud over Vega er blandt andre Ancienne Belgique (Belgien), Melkveg (Holland) og Blå (Norge) med i samarbejdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip