Vejle-borgmester håber togbro ved Vejle bliver skrottet

Borgmesteren i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V), har på intet tidspunkt været begejstret for togbroen over Vejle Fjord, der skulle skære otte minutter af togtiden fra København til Aarhus.

Derfor glæder det borgmesteren i den østjyske by, at finansieringen af broen ser ud til at vakle. De faldende oliepriser betyder nemlig, at Togfondens budget smuldrer, og beregninger viser, at der nu mangler 15,5 milliarder kroner.

Flere partier bag forliget om Togfonden, heriblandt Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, har givet udtryk for, at det ikke er togbroen, der har højeste prioritet, hvis man bliver nødt til at skrotte nogle af de planlagte projekter.

- Jeg synes jo, det er en dårlig nyhed, at man ikke får alle de penge ind, man gerne vil have. Men hvis det er det, der skal til for at få fjernet den fuldstændig unødvendige del af Togfonden, er det selvfølgelig glædeligt, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Projekterne, som Togfonden skal finansiere, inkluderer foruden en togbro over Vejle Fjord blandt andet en elektrificering af de fleste togstrækninger.

Samtidig skal en såkaldt timemodel sikre, at man skal kunne køre med tog fra København til Odense på én time og videre til Aarhus på yderligere én.

- Vi ser helst, at man fjerner broen helt og aldeles fra jordens overflade. Timemodellen kan klares uden, siger borgmesteren, som hellere ser, at man bruger de 4,3 milliarder, som er broens anslåede pris, til noget andet.

Et bedre banenet, nyere tog og elektrificering bør være førsteprioritet, siger han.

- Og skulle det ske, at timemodellen bliver til en time og tre minutter, så overlever folk nok det.

Det var rød blok, der sammen med Dansk Folkeparti indgik aftalen om Togfonden, som dengang var 28,5 milliarder kroner stor. Regeringspartiet Venstre er ikke med i forliget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip