Vejret forhindrer helikopterhjælp til motorvejsulykke

17 personer var fredag morgen involveret i en alvorlig trafikulykke på motorvejen ved Hedensted. Tre af dem har mistet livet, og flere er kommet til skade.

- Det har ikke været muligt for helikopteren at flyve på grund af dårligt vejr, fortæller Else Ammitzbøll, der er præhospital chef i Region Midtjylland.

Regionen, som står for den præhospitale indsats i forbindelse med ulykker - det vil sige ambulanceindsats og indsættelse af lægehelikopter - har ifølge Else Ammitzbøll sendt seks ambulancer og tre akutlægebiler til ulykkesstedet.

- Det er en meget voldsom ulykke, og vi har indkaldt beredskab fra både Region Syddanmark og Region Midtjylland, fortæller Else Ammitzbøll til Ritzau.

Ud over ambulancer og akutlægebiler råder Region Midtjylland i fællesskab med de øvrige regioner over tre akutlægehelikoptere, som kan indsættes, når der er behov for det - men altså kun, når vejret tillader det.

To af i alt otte tilskadekomne fra ulykken er sendt til behandling på sygehuset i Horsens, mens seks andre er kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at tre af de tilskadekomne er hårdt kvæstede som følge af ulykken, der skete, da en lastbil kørte ind i forankørende trafik.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip