Vejrudsigten er Brian Holms bedste ven før Tour-prolog

Vejrmeldingerne er altid populært stof i sommermånederne, men i disse dage har Brian Holm et tættere forhold til prognoserne end de fleste.

Den danske sportsdirektør hos Etixx-Quick-Step har været travlt optaget af at finde det bedst tænkelige starttidspunkt til tempokøreren Tony Martin til lørdagens enkeltstart.

En regnbyge truer nemlig med at bryde ud i den hollandske sommerhede, og det har gjort placeringen af rytterne til lidt af et puslespil.

- Vi har ikke lavet andet end at se på vejrudsigter i tre dage. Vi har fået konstante vejrrapporter fra flyvestationer, og vi bruger hightech-udstyr. Men sådan nogle vejrudsigter skifter jo hver time, siger Brian Holm.

De forskellige hold bestemmer selv i hvilken rækkefølge, deres ni ryttere skal ud på enkeltstarten.

Det kan være helt afgørende for en rytters chance for en etapesejr, at han undgår at køre de 13,8 kilometer i regnvejr, som øger risikoen for styrt og kræver mere forsigtighed i svingene.

Holm har besluttet, at Tony Martin starter som næstsidste Quick-Step-rytter,

- Typisk ville vi have sat ham til at starte sidst. Så ville han kunne se alle de andre og dermed vide, hvordan han skulle køre svingene, og hvor han skulle passe på. Samtidig ville han have de andres mellemtider at køre efter.

- Vejrudsigten har så ligget i den anden vægtskål. Nu kommer han til at starte næstsidst. Først efter løbet ved vi, om det var en dårlig disposition. Om det har regnet eller ej, siger Brian Holm.

Han vurderer, at hollænderen Tom Dumoulin bliver den hårdeste konkurrent på enkeltstarten.

Dumoulin starter som syvende Giant-Alpecin-rytter 19 minutter før Tony Martin.

- De har altså vurderet nogenlunde på samme måde som os. Det kan være, de forventer en regnbyge til sidst. Regn og punkteringer er jo det, vi går og stresser over, forklarer Brian Holm.

Enkeltstarten skydes i gang klokken 14. Første rytter på rampen bliver eritreeren Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka).

/ritzau/

Dagens Gossip