Vekselbureau dømt for at overtræde hvidvasklov

Et vekselbureau på Vesterbro i København har fået en bøde på en million kroner for overtrædelse af loven om hvidvask af sorte penge ved ikke at tjekke kunder, der er kommet ind i forretningen for at veksle store beløb.

Samtidig har Københavns Byret idømt ejeren af vekselbureauet en bøde på 100.000 kroner, oplyser vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaturen for Økonomisk og International kriminalitet (SØIK) også kaldet Bagmandspolitiet.

Vekselbureauet er dømt for at have udført transaktioner for seks kunder uden at have tilstrækkeligt kendskab til dem og uden at tjekke deres legitimation. Der er tale om beløb på op imod fire millioner kroner.

Ejeren af bureauet har under sagen nægtet at have gjort noget forkert, så derfor har det været op til retten at afgøre, hvor grænsen går for, hvad der er en mistænkelig transaktion, og hvornår transaktioner skal indrapporteres til Bagmandspolitiet.

- Det er første gang, at retten har haft mulighed for at tage stilling til konkrete transaktioner og til, hvornår der er tale om mistænkelige kundeforhold, når folk kommer ind fra gaden og veksler penge, og hvornår SØIK skal underrettes, siger Per Fiig til Ritzau.

De transaktioner, som bureauet og dets ejer nu er dømt for, fandt sted fra december 2012 til april 2013.

Hvidvaskloven skal forebygge hvidvask af sorte penge og finansiering af terrorisme. Den påbyder vekselbureauer, banker og andre at indhente oplysninger om kunder, der henvender sig for at veksle store beløb, og om formålet med pengetransaktionen.

De skal opbevare identitets- og kontroloplysninger og give Bagmandspolitiet besked i mistænkelige tilfælde.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip