Vendsyssel: Vi tager gerne ledig plads i håndboldligaen

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

Hvis Nykøbing Falster takker nej til en plads i Boxer Dameligaen i næste sæson, så melder Vendsyssel Håndbold sig klar til at tage den.

Pladsen er blevet ledig, efter at Skive fH onsdag har trukket sig.

Nykøbing Falster har frem til fredag klokken 9.00 til at melde tilbage til Dansk Håndbold Forbund (DHF), om klubben ønsker at spille i den bedste række i næste sæson, hvilket lige nu er usikkert.

Bestyrelsesformand i Nykøbing Falster, Henrik Hansen, fortæller, at klubben har købt ind til at spille i den næstbedste række, selv om man har hentet flere landsholdsprofiler til.

Hvis det ender med et nej, kan det pludselig åbne op for Vendsyssel, der for nylig tabte to kampe til Skive omkring en plads i Boxer Dameligaen.

- Jeg forventer, at Nykøbing siger ja til at spille i ligaen. Alt andet vil overraske mig meget, siger bestyrelsesmedlem i Vendsyssel, Jan Hansen.

- Hvis det ender med et nej, så er vi klar, fastslår han.

Selv om Jan Hansen er overrasket over, at Skive har trukket sit hold fra den bedste række, så er han ikke harm, selv om han for nylig måtte se sit eget Vendsyssel-hold tabe to kampe om en plads i Boxer Dameligaen til netop Skive.

- Vi kunne bare have vundet kampene. Det var vi ikke dygtige nok til.

- Jeg vil sige, at det var fedt at se Skive-holdets indstilling i kampene, for de gav den gas, selv om de lige så godt kunne have slået op i banen. Det må man have respekt for, siger Jan Hansen.

Skive begrunder blandt andet beslutningen om at trække holdet fra Boxer Dameligaen med, at man ikke har økonomien til at spille på højeste niveau. I Vendsyssel forholder det sig anderledes.

- Vi har hele tiden vurderet, at det vil være billigere at spille i ligaen end i 1. division, fordi vi har haft en tyrkertro på, at skulle vi rykke op, så kunne vi holde på vores spillere og tiltrække en eller to profiler udefra.

- Samtidig ville vi spare fem ture til Sjælland i løbet af sæsonen. Det lyder måske banalt, men det koster også penge. Derudover havde vi forhåndsaftaler, der betød, at vi ville tjene flere penge, hvis vi rykkede op i ligaen, siger han.

/ritzau/