Venstre: 330.000 danskere skal have mere ud af at arbejde

admin

|

08/12/2014

Dagens topnyheder

Hvis Danmark ikke fortsat skal halse efter væksten i Sverige og Tyskland, skal det bedre kunne betale sig at arbejde for mindst 330.000 danskere. Derfor skal der lægges et loft over de offentlige overførselsindkomster, mens bundskatten samtidig skal sænkes.

Det siger Venstres næstformand, Kristian Jensen, på en vækstkonference i København arrangeret af den borgerligt-liberale tænketank, Cepos.

- Venstre vil gennemføre en jobreform, der øger gevinsten ved at komme i arbejde. Der skal lægges loft over de samlede ydelser, man kan få på kontanthjælp. Til gengæld skal pengene bruges på at sænke skatten for de laveste indkomster, siger Kristian Jensen.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, mener, at Venstres vej forslår som en skrædder i Helvede.

- Hvis man lægger Kristian Jensens bragesnak til side et øjeblik og forholder sig til fakta, så vil det at genindføre fattigdomsydelserne og bruge pengene på at forhøje beskæftigelsesfradraget føre til en skattelettelse på 30 kroner om måneden, siger Jesper Petersen i en skriftlig kommentar.

Kristian Jensen kalder det en myte, at SR-regeringen ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er gået "reform-amok".

- VK-regeringen har skabt flere job ved at halvere dagpengeperioden til to år og ændre efterlønnen, mener Venstres næstformand.

- Finansminister Bjarne Corydon (S) har selv oplyst, at de reformer, som VK stod bag, har været ni gange så effektive som SR-regeringens, når det kommer til at nedbringe det offentlige underskud, siger Kristian Jensen.

Ifølge Venstres næstformand har VK-regeringens reformer givet 350.000 personer job mod SR-regeringens 50.000.

/ritzau/