Venstre: Asylområdet er ude af kontrol

Tilstrømningen af asylansøgere til Danmark er lige nu den største i 20 år. De officielle tal for antallet af nye asylansøgere i august er endnu ikke offentliggjort, men Jyllands-Posten skriver, at der kom omkring 2000 ansøgere til Danmark i august. I september er der kommet 100 i snit om dagen.

Ifølge flere medier kan tallet for hele 2014 ende på mindst 14.000 asylansøgere. Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, kræver nu handling fra regeringen.

- Asylområdet er ude af kontrol og nærmer sig efterhånden niveauet under Nyrup. Vi risikerer svenske tilstande i Danmark, hvis ikke regeringen handler nu, siger Martin Geertsen i en kommentar til tallene.

- Derfor burde regeringen bruge nogle af de mange penge, de bruger på at gøre Danmark til et mere attraktivt land for asylansøgere til i stedet at hjælpe i nærområderne, siger Venstres integrationsordfører.

Martin Geertsen påpeger, at en del af forklaringen på den voldsomme stigning i antallet af asylansøgere skyldes flere asylansøgere fra Syrien.

- Situationen i Syrien er forfærdelig, og vi skal selvfølgelig løfte vores del af ansvaret. Derfor vil vi opprioritere indsatsen i nærområderne, hvor vi har mulighed for at hjælpe mange flere for det, som en enkelt asylansøger koster i Danmark, siger han.

Også i Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener man, at indsatsen skal ske i nærområdet.

- Regeringen må stoppe sin laden stå til-politik, og selv komme på banen med stramninger. Vi giver dem chancen ved at indkalde til et samråd i udlændingeudvalget. Så kan de indtil samrådet tænke over, hvad de vil, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, siger:

- Asylpolitikken har slået fuldstændig fejl. I dag behandler vi asylansøgere på en forkert og alt for dyr måde. Vi kan gøre det meget bedre ved i stedet at hjælpe asylansøgerne i deres nærområde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip