Venstre: Asylområdet er ude af kontrol

Tilstrømningen af asylansøgere til Danmark er lige nu den største i 20 år. De officielle tal for antallet af nye asylansøgere i august er endnu ikke offentliggjort, men Jyllands-Posten skriver, at der kom omkring 2000 ansøgere til Danmark i august. I september er der kommet 100 i snit om dagen.

Ifølge flere medier kan tallet for hele 2014 ende på mindst 14.000 asylansøgere. Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, kræver nu handling fra regeringen.

- Asylområdet er ude af kontrol og nærmer sig efterhånden niveauet under Nyrup. Vi risikerer svenske tilstande i Danmark, hvis ikke regeringen handler nu, siger Martin Geertsen i en kommentar til tallene.

- Derfor burde regeringen bruge nogle af de mange penge, de bruger på at gøre Danmark til et mere attraktivt land for asylansøgere til i stedet at hjælpe i nærområderne, siger Venstres integrationsordfører.

Martin Geertsen påpeger, at en del af forklaringen på den voldsomme stigning i antallet af asylansøgere skyldes flere asylansøgere fra Syrien.

- Situationen i Syrien er forfærdelig, og vi skal selvfølgelig løfte vores del af ansvaret. Derfor vil vi opprioritere indsatsen i nærområderne, hvor vi har mulighed for at hjælpe mange flere for det, som en enkelt asylansøger koster i Danmark, siger han.

Også i Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener man, at indsatsen skal ske i nærområdet.

- Regeringen må stoppe sin laden stå til-politik, og selv komme på banen med stramninger. Vi giver dem chancen ved at indkalde til et samråd i udlændingeudvalget. Så kan de indtil samrådet tænke over, hvad de vil, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, siger:

- Asylpolitikken har slået fuldstændig fejl. I dag behandler vi asylansøgere på en forkert og alt for dyr måde. Vi kan gøre det meget bedre ved i stedet at hjælpe asylansøgerne i deres nærområde.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip