Venstre-bagland: Debatten om indvandrere er for "lavpandet"

Der ser ud til at være flere i Venstres bagland, der deler næstformand Kristian Jensens mening om, at debatten om indvandrere er for negativ.

Det skriver Politiken torsdag, efter at både Kristian Jensen og politisk ordfører Inger Støjberg (V) inden for de seneste uger har sat markante aftryk på integrationsdebatten

Først var det Inger Støjberg, der på Facebook skrev om "en flok indvandrerdrenge", som havde spoleret hendes biograftur.

Dernæst skrev Kristian Jensen en kronik i Søndagsavisen, hvor han slog til lyd for at "ændre det sortsyn og fokus på negative historier", som ifølge ham præger debatten om indvandrere.

Tages der en rundtur i Venstres politiske bagland, deler mange Kristian Jensens tilgang til indvandrerdebatten.

I en rundspørge foretaget af Politiken Research blandt Venstres byrådsmedlemmer, regionsrådsmedlemmer og kommuneforeningsformænd, svarer 67 procent, at der fokuseres for meget på problemerne i indvandrerdebatten.

56 procent mener ligefrem, at tonen i debatten er skadelig for integrationen. 270 ud af 894 lokalpolitikere i Venstre har deltaget i rundspørgen.

- Jeg savner meget nogle nuancer - også i mit eget parti, og det er blandt andre fra Inger Støjberg, siger Inge Dorte Mandrup, kommuneforeningsformand i Norddjurs, til Politiken.

I rundspørgen svarer 41 procent, at den politiske ordfører bidrager positivt til indvandrerdebatten, mens 27 procent mener, at Inger Støjberg bidrager negativt til debatten.

Ifølge venstremedlem af Borgerrepræsentationen i København Michael Gatten er det "for lavpandet", når nogle uvorne drenges opførsel i biografen kan blive dagsordensættende for indvandrerdebatten.

- Min egen tilgang - som jeg også synes, at Kristian Jensen har - er, at vi ser positivt på folk og det, de kan bidrage med, siger Michael Gatten til Politiken.

Inger Støjberg mener, at det er naturligt, at man som politiker fokuserer på problemer. Og at godt hver fjerde i rundspørgen mener, at hun bidrager negativt til debatten, kommer ikke bag på hende, skriver Politiken.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip