Venstre: Blå fremgang må til for magtskifte

Skrevet af admin

|

01/12/2013

Dagens topnyheder

Det er godt, at de borgerlige partier vinder frem i Voxmeters ny meningsmåling for Ritzau, som viser et blåt flertal med 91 mandater mod 84 til Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten. For der skal blå fremgang til for at vinde regeringsmagten.

Det fastslår Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Jeg er rigtig glad for fremgangen for Venstre og vore samarbejdspartier i blå blok. Det er forudsætningen for, at vi kan få en ny regering efter næste valg, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

- Dermed kan vi få en politik, hvor der er sammenhæng mellem det, man siger før et valg, og gør efter et valg. Så får vi ikke de løftebrud, vi har set under regeringen.

For en uge siden havde Voxmeter et smalt rødt flertal med 88 mandater mod 87 til de borgerlige partier. Samtidig blev Socialdemokraterne landets største parti.

Nu tager Venstre igen førertrøjen med 25,8 procent, men mister halvandet procentpoint på en måned. Det skyldes nok den megen omtale af partiformanden Lars Løkke Rasmussens rejser for miljøorganisationen GGGI, mener Ellen Trane Nørby.

- Det ville være unaturligt, at det ikke også gav sig til udtryk i målingerne i en periode, hvor der har været fokus på alt andet end Venstres politik, siger hun.

Meningsmålingen blev indledt dagen før, at Venstre sammen med De Konservative lavede en finanslovaftale med regeringen, som ellers havde forhandlet i en måned med Enhedslisten.

- Vi tog ansvar for kontanthjælp, SU, vækstpakke og skattereform. Nu tager vi også ansvar for en finanslovaftale, som følger op på vækstpakken, påpeger Ellen Trane.

Til gengæld kan hun ikke se noget formål i, at Venstre skal blande sig i den annoncekrig, som Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten har startet for at forklare deres rolle i finanslovforhandlingerne.

- Enhedslisten, Socialdemokraterne og SF må selv finde ud af, hvordan de bruger deres kræfter på kampagner mod hinanden, siger hun.

/ritzau/