Venstre: Dyrere dagpengesystem er en forkert vej at gå

Venstre står fast på, at det vil være "helt forkert" at poste flere penge i det dagpengesystem, der siden 2010 har sat sit massive præg på danske politik.

Det slår partiets beskæftigelsesordfører Hans Andersen fast efter, at Dagpengekommissionen mandag har fremlagt sit forslag til et nyt dagpengesystem.

- Venstres holdning er, at dagpengesystemet som udgangspunkt ikke må blive dyrere end det er i dag, siger han.

- Et dyrere system vil medføre en risiko for, at beskæftigelsen vil falde, og at incitamentet for ledige til at tage et arbejde bliver gjort mindre. Med et begyndende opsving er det en helt forkert vej at gå, lyder det fra Hans Andersen.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har på forhånd sagt, at de vil bruge flere penge på dagpengesystemet. Det samme har venstrefløjspartierne, mens Liberal Alliance og De Konservative afviser, og spørgsmålet er nu, hvad Folketingets partier kan nå til enighed om.

- Venstre går ind til de kommende forhandlinger med alle Folketingets partier med et håb om, at vi kan skabe et stabilt og robust dagpengesystem, der ynder bred opbakning på tværs af partiskel, siger Hans Andersen.

Forslagene fra kommissionen gør samlet set ikke dagpengesystemet dyrere. heller ikke, selv om der åbnes op for, at man kan få tre års dagpenge i stedet for de nuværende to, hvis man ellers selv optjener det vis eksempelvis småjobs.

Omvendt skal de ledige skæres i ydelser gennem otte såkaldte karensdage, hvor man ikke modtager en krone. 6700 personer ventes årligt at falde ud af dagpengesystemet med kommissionens forslag.

- Jeg er optaget af, at ændringerne i dagpengesystemet vil være med til at sikre et mere fleksibelt arbejdsmarked, hvor beskæftigelsen er høj, og den strukturelle ledighed er lav. Derfor er det vores klare udgangspunkt, at dagpengereformen skal være fuldt finansieret, siger Hans Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip