Venstre: Flygtninge er en kæmpe byrde for dansk økonomi

Når bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, kritiserer det danske flygtninge- og asylsystem for at være alt for rigidt og ikke sikre, at flygtninge kommer i arbejde, har han ret.

Men når han i Ugebrevet Mandag Morgen samtidig beskylder politikerne for at nøle på området, så har han dog ikke ret.

Det mener Marcus Knuth, integrationsordfører for Venstre, efter at Jørgen Mads Clausen har efterlyst handling fra politikerne, så de flygtninge, der allerede har de nødvendige kvalifikationer, hurtigt kan træde ind på det danske arbejdsmarked.

- Vi er rørende enige om, at vi skal have flere i arbejde, for det holder ikke, at en stor del af de flygtninge, der kommer år efter år, forbliver på offentlige ydelser, siger Marcus Knuth til Ritzau.

- Vi kan ikke forvente, at alle flygtninge kommer i arbejde, eller at det bliver noget, som gavner vores økonomi. Faktum er, at det er en kæmpe byrde for vores økonomi.

- Vi vil gerne have flere ud på arbejdsmarkedet, men det er som at vende en supertanker. Derfor arbejder vi intenst på, at der skal komme færre til landet, siger han.

Venstre-regeringen har varslet et nyt integrationsprogram, som bliver offentliggjort omkring årsskriftet.

I den forbindelse inviterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sidste måned omkring 50 forskellige virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner til Marienborg for at drøfte problemstillingerne på området og få inspiration.

Men siden mødet har Danfoss intet hørt fra regeringen.

Danfoss-chefen skal dog ikke gå i panik, siger Marcus Knuth.

- Det skal han bestemt ikke. Vi har gjort det til en prioritet, så jeg er glad for, at han var med til topmødet, men kritikken er lidt utidig.

- En af problemstillingerne ligger i bureaukrati. Der skal komme noget effektivisering i måden, hvorpå man kan få folk, der er arbejdsklar, ud på arbejdsmarkedet. Der skulle gerne komme nogle synlige tiltag, siger Knuth.

Knuth ønsker endnu ikke at røbe noget mere konkret om de kommende tiltag. Han begrunder det med, at "processen er i gang".

/ritzau/

 

Dagens Gossip