Venstre: Helt afgørende at politiet får flere penge

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Det forslår slet ikke, at Folketinget i sidste uge gav politiet 130 millioner kroner til forhøjet beredskab, når politiet har knap 400.000 overarbejdstimer.

Det siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, til, at politiet ifølge Berlingske helt nøjagtigt har en overarbejdspukkel på 370.793 timer. Siden skudattentaterne i København i februar har danske betjente på én måned arbejdet 120.000 timer mere, end de skal.

Derfor bør justitsminister Mette Frederiksen (S) nu samle forligspartierne for at skaffe flere penge, mener Venstre.

- I 2015 vil andet vigtigt politiarbejde blive svigtet, fordi man skal lave terrorbeskyttelse. Det kan ikke være nogen overraskelse, for det har vi advaret om hele tiden. Man betaler kun dele af regningen med regeringens model, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Der er opgaver, som ikke bliver løst, ved indbrud, personfarlig kriminalitet og andet.

Venstre kritiserer, at regeringen bruger 50 millioner opsparede kroner i politiet af i alt 130 millioner kroner.

- Man fodrer hunden med sin egen hale. Det synes vi ikke, at regeringen kan være bekendt overfor et politi, som virkelig har strakt sig til det yderste i forbindelse med dette terrorattentat, siger Karsten Lauritzen.

Indtil videre har politiet forhøjet terrorberedskab med bevogtning af jødiske institutioner som Carolineskolen i København og synagogen i Krystalgade, der blev angrebet ved terrorattentatet, påpeger han.

- Der skal bruges flere penge, end regeringen har lagt op til. Det dækker kun en del af overarbejdspuklen og udgifterne ved bevogtning af det jødiske samfund, siger Karsten Lauritzen.

Han kan ikke vurdere, om politiet permanent skal bevogte jødiske institutioner. Det koster ifølge politiet 11,7 millioner kroner om måneden, påpeger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

/ritzau/