Venstre i valgforbund med indvandrerkritisk parti

Integrationen skal afvikles, og dem, der ikke hører til Danmark, skal sendes hjem.

Sådan lyder budskabet fra Frihedspartiet, der netop har indgået et valgforbund med en række blå partier til regionsrådsvalget i Syddanmark, skriver TV2 Fyn.

Frihedspartiet, der udspringer af det gamle Fremskridtspartiet, har indgået valgforbund med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

På Frihedspartiets hjemmeside står der blandt andet:

"Det er ikke kun terrorister, vi skal frygte. Alle, som har Muhammed som forbillede skal vi være varsomme med. Derfor bør vi lukke grænserne og sende mennesker, hvis forbillede er Muhammed, tilbage til deres hjemlande."

Venstres spidskandidat, Carl Holst, beklager dog ikke valgforbundet på grund af Frihedspartiets kontante udmeldinger.

- Det er det tidlige Fremskridtsparti. Ved sidste valg var De Radikale og Konservative også med i valgforbundet, siger han til TV2 Fyn.

Han siger, at det er en ren organisatorisk beslutning at indgå valgforbund med partiet, der vil forhindre en såkaldt "masseindvandring" til Danmark.

Dermed skiller partiet sig væsentligt ud fra de andre partier i valgforbundet, der ikke deler samme kritiske syn på indvandring.

Et valgforbund regnes teknisk set som et parti og bliver oprettet ved blandt andet kommunalvalg for at minimere stemmespild og sikre et stort antal mandater.

Hvis man stemmer på Venstre ved regionsvalget, kan ens stemme indirekte være med til at gavne de andre partier i valgforbundet, inklusiv Frihedspartiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip