Venstre indkalder til samråd efter Rejsekort-kritik

Skrevet af admin

21/04/2015

Mest læste i dag

Transportminister Magnus Heunicke (S) må forklare, hvordan han vil rette op på de fejl og mangler, der er begået i det langvarige forløb med at få rejsekortet til at fungere.

Det siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, som vil indkalde ministeren i samråd efter Statsrevisorernes kritik af rejsekortets fejl og mangler.

- Vi har i flere år været utilfredse med den måde, som rejsekortet har fungeret på.

- Derfor bad vi på et tidspunkt ministeren om et krisemøde for at få rettet op på de mange fejl, blandt andet på baggrund af henvendelser fra en række brugere.

- Men når det kunne nå dertil, så skyldes det, at ledelsen af Rejsekortet har sejlet. Man har været for langsom til at følge op på klagerne, siger ordføreren.

Han medgiver, at Magnus Heunicke efter sin tiltræden har forsøgt at rette op på problemerne.

- Men det har i den grad været tiltrængt, vi måtte jo nærmest hive ministeren til truget.

- Det at vi fik en liste, hvor man systematisk registrerede problemerne, har givet fremskridt set med forbrugernes øjne.

- Men det er stadig skuffende få, der bruger rejsekortet, og det er en udfordring for økonomien i projektet, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Statsrevisorernes kritik går både på økonomien i projektet, som har været alt for dyrt, men også på, at der ikke er taget tilstrækkeligt med hånd om de problemer, man har konstateret.

Det har været medvirkende til, at rejsekortet er blevet seks år forsinket.

Rejsekort A/S ejes af DSB, Metroselskabet, Movia, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik og Sydtrafik.

/ritzau/