Venstre-kender: Løkke har stoppet blødningen

Efter en hård weekend, hvor en lang række kommuneforeninger trak støtten til Lars Løkke Rasmussen, så har mandag været mere rolig for Venstre-formanden.

Dermed kan det se ud som om, at presset på Lars Løkke Rasmussen letter en smule, vurderer Venstre-kender Jarl Cordua, der er vært på programmet "Cordua og Steno" på Radio24syv.

- Hvis man ser bort fra meningsmålingerne, hvor vælgerne løber skrigende væk, så kan det godt se ud som om, at blødningen er stoppet.

- Det er lidt påfaldende, at der i dag kun er en kreds nede på Stevns, der er gået til Kristian Jensen, og så har Helge Sander meldt sig på banen. Det virker som om, at presset letter en lille smule, når der ikke kommer flere kredse, og der ikke bliver sat trumf på, siger Cordua.

Han peger også på, at den gruppe af folketingsmedlemmer i Venstre, som efter sigende skulle være klar til at undsige Løkke og i stedet støtte næstformand Kristian Jensen som ny formand, ikke har meldt sig på banen.

- Man kan altså ikke gennemføre et kongemord uden at få blod på hænderne, og det er som om, at Kristian Jensen-tilhængerne ikke forstår det.

- Den eneste, der står frem, er Jens Rohde. Alle andre bor inde i anonymitetens hule og vil ikke træde frem. Det er en enorm svaghed, for de har et momentum, men de udnytter det ikke, siger Cordua.

Det er dog fortsat et åbent spørgsmål, om Lars Løkke Rasmussen kan ride stormen af og fortsætte som formand efter tirsdagens hovedbestyrelsesmøde, eller om han bliver tvunget til at træde tilbage, vurderer Jarl Cordua.

Forud for tirsdagens afgørende hovedbestyrelsesmøde har 15 af Venstres kommuneforeninger indtil videre meldt ud, at de ikke længere støtter Lars Løkke Rasmussen som formand.

Samtidig har kendte Venstre-medlemmer som EU-parlamentariker Jens Rohde og tidligere videnskabsminister Helge Sander meldt ud, at Løkke bør træde tilbage og afløses af Kristian Jensen som ny formand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip