Venstre: Lokale kandidater afgør valget

- Intet er afgjort.

Sådan siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, efter, at en såkaldt exitprognose, som Epinion har lavet for DR Nyheder viser, at Venstre for første gang siden Anden Verdenskrig vil bliver landets største parti ude i kommunerne.

Ifølge prognosen står Venstre til at høste 26,3 procent af stemmerne. Et enkelt procent mere end Socialdemokraterne, der ellers historisk set har haft patent på rollen som det største parti.

Men, understreger Ellen Trane Nørby:

- Det er en exitpoll, der er lavet over en time før valgstederne lukker. Det er kun valgresultatet, der tæller, men hvis det står til troende, så er jeg da rigtig glad for det, fordi det er en flot fremgang til Venstres lokale kandidater, siger hun.

- Og forhåbentlig betyder det så også flere borgmesterposter til Venstre rundt omkring i landet, så jeg håber i høj grad på, at det her holder.

Spørgsmål: Hvordan vil du forklare fremgangen?

- Valgstederne ikke lukket endnu, så der er intet, der er afgjort. Venstre har de bedste kandidater rundt omkring i landet, og det er forhåbentlig det, der gør at vi får et flot valg, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer:

- Som jeg oplever det, så er det 98 forskellige valg (svarende til antallet af kommuner, red.), og fem forskellige regionsvalg, der bliver afgjort på dygtige, lokale kandidater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip