Venstre: Sagen er ikke lukket med Tyrkiet

Venstres udenrigsordfører Søren Pind er langt fra tilfreds med den forklaring, som de tyrkiske myndigheder onsdag gav i sagen om den mand, der er mistænkt for at forsøge at dræbe islamkritiker Lars Hedegaard, og som pludselig er forsvundet fra sit tyrkiske fangenskab.

Ifølge Tyrkiets forklaring er manden blevet løsladt af en lokal domstol, men hvorfor han er løsladt - og ikke mindst hvor han befinder sig nu - er der ingen forklaring på.

- Der er ikke noget grundlag for at antage, at det er forkert. Men der er heller ikke grundlag for det modsatte, så vi mangler stadig at få en masse svar, siger Søren Pind efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

- -Er der stadig en sag rettet mod ham? Er løsladelsen sket af bestemte tekniske årsager? Der mangler stadig en masse svar, og det kan man med rette kritisere de tyrkiske myndigheder for, siger han.

Den danske regering vil nu tage Hedegaard-sagen op i både Europa-rådet og i EU-sammenhæng, hvad angår diskussionen om, hvorvidt Tyrkiet lever op til standarderne for at blive medlem af EU.

Desuden bliver den tyrkiske ambassadør indkaldt til samtale i Udenrigsministeriet, hvor minister Martin Lidegaard vil udtale kritik af forklaringen, og hvor man vil bede om flere svar.

Tiltag, som Søren Pind betegner som "relativt forstandigt".

- Vi mener fortsat, at sagen er åben, men før der bliver truffet en endelig afgørelse om, hvad den danske reaktion skal være, så er vi nødt til at få flere fakta på bordet, siger Søren Pind og fortsætter:

- Der er alligevel grænser for, hvad Danmark kan gøre, men sagen er ikke lukket.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip