Venstre søsætter storstilet valgkampagne

Endnu er der ud over statsministeren ikke ret mange, der ved, hvornår der bliver holdt folketingsvalg næste gang.

Alligevel er flere partier tilsyneladende gået i valgkamp allerede, og tirsdag skyder Venstre partiets foreløbigt største kampagne i gang med store annoncer i flere aviser.

Og det er helt bevidst, fortæller partiets politiske ordfører, Inger Støjberg.

- Det er klart og tydeligt for enhver, at valgkampen er i gang, selv om statsministeren endnu ikke har sat dato på.

- Derfor lancerer vi også vores største kampagne hidtil for at sige, hvad Venstre vil med Danmark, hvis vi får regeringsmagten, siger hun.

Venstres valgoplæg består af 10 punkter, hver med en række uddybende underpunkter. De fleste af dem er kendte Venstre-mærkesager, men det er helt bevidst.

- Det er i sagens natur velkendte sager, for Venstre skifter ikke politik midt i vadestedet. Derfor skulle der heller ikke være mange overraskelser i den, siger Støjberg.

Venstre vil som tidligere nævnt sørge for, at det skal kunne betale sig at arbejde. Man vil også skaffe flere private arbejdspladser, ligesom man vil unødigt bureaukrati til livs.

Men de overordnede linjer imødekommer ikke kritikken af, at Venstre indtil nu har været for lidt konkrete i sine udmeldinger. Det omtalte kontanthjælpsloft er for eksempel ikke uddybet yderligere i annoncen.

- Jeg synes faktisk, at vi er meget konkrete. Men der er ingen tvivl om, at vi i valgkampen kommer til at diskutere politik endnu mere konkret.

- Det glæder jeg mig til, for jeg synes ikke, at Socialdemokratiet har fortalt os og vælgerne, hvordan de vil få Danmark videre herfra, siger ordføreren.

Annoncen fra Venstre slutter med, at partiet ikke vil love, at man får gennemført sit valgprogram, hvis man får regeringsmagten.

Det er selvfølgelig en slet skjult hentydning til de løftebrud, som man mener, at Socialdemokratiet begik ved det seneste valg.

Inger Støjberg afviser, at man på lignende vis bliver så uenige i blå blok efter en eventuel valgsejr, at vælgerne får svært ved at genkende valgoplægget i regeringsgrundlaget.

- Jeg synes, at vi da vi viste, at vi var gode til at finde løsninger, når vi var uenige, da vi senest havde havde regeringsmagten.

- De blå partier har i fællesskab lagt flere konkrete fælles forslag på bordet, senest hvad angår sundhedspolitik.

- Men også når det gælder ungdomskriminalitet og fødevareområdet har lederne sammen sat retningen, selv om der selvfølgelig er nuanceforskelle, siger hun.

Venstres kampagneannonce bærer overskriften "Venstre har sikret Danmarks økonomi - nu gælder det fremtiden".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip