Venstre: Sundhedsminister nøler med satspuljen

Sjældent har satspuljens forhandlinger om sundhed stået så meget i stampe, lyder kritikken fra den borgerlige fløj.

Skønt sundhedsminister Astrid Krag (SF) ønsker flere penge til psykiatri, har hun ikke kontaktet de borgerlige partier i flere uger.

Det siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde. De borgerlige partier forlod forhandlingerne, fordi de kræver et mål for mindre brug af tvang i psykiatrien som bæltefiksering.

- Man begynder snart at tro, at regeringen slet ikke er interesseret i en aftale, hvor vi kan udmønte en række vigtige projekter overfor nogle af samfundets mest udsatte. Desværre vidner det om, at regeringen tænker mere på taktik og egenprofilering, siger Sophie Løhde.

Satspuljen rummer 350 millioner kroner til projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Astrid Krag har oplyst, at der er 100 millioner kroner til psykiatri om året fra 2014 til 2017.

- Sundhedsministeren har haft travlt med at tale 100 millioner kroner op som et stort beløb. Siden har hun talt beløbet ned. Hun har sagt, at vi ikke kan lave en ambitiøs aftale om at nedsætte tvang, for det er der ikke nok penge til, siger Sophie Løhde.

- Begge dele kan ikke være sandt.

Sundhedsministeren slipper for de borgerlige partiers krav, hvis hun i stedet laver en aftale med Enhedslisten udenom satspuljen. Men Enhedslisten er velkommen, siger Sophie Løhde.

- Satspuljen består af en meget bred kreds af Folketingets partier. Vi har endog været så flinke og rakt hånden ud. Når det kommer til udmøntningen, vil vi gerne invitere Enhedslisten med om bord.

- Det er vigtigt med en bred politisk forankring, siger Venstres sundhedsordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip