Venstre: Vi har overholdt alle diæt-regler

Venstres udbetaling af kontante diæter til medarbejdere er fuldstændig fnugfri.

Sådan lyder det fra Venstres partisekretær, Claus Richter, der efter et døgns tavshed nu svarer igen på beskyldninger om urent trav i forbindelse med udbetalingen af diæterne, der fandt sted fra 2006 til 2011 i forbindelse med partiets landsmøder.

Ifølge Ekstra Bladet har Venstres ansatte i årevis fået omkring 800 kroner i hånden, selvom der i forvejen var sørget for både hotelophold og forplejning ved arrangementerne.

Og det vel at mærke uden, at det fremgik af lønsedlerne, hvilket har fået flere skatteeksperter til at rynke brynene.

- Hvis man får diæter samtidig med, at man får dækket sine omkostninger, så er man skattepligtig af diæterne. Det er der ikke så meget tvivl om, sagde seniorskatteekspert i revisionsfirmaet BDO, Henning Boye Hansen, mandag til Ritzau.

Men Claus Richter afviser kritikken.

- Det forholder sig sådan, at Venstres medarbejdere har fået 250 kroner om dagen til at dække fornødenheder. Reglerne siger, at man har ret til 455 kroner om dagen, som er skattefri, hvis man selv sørger for måltider og den slags, siger han til Ritzau.

- Venstres medarbejdere har fået et mindre beløb, fordi nogle af de måltider, de har fået i forbindelse med landsmødet - og på andre tidspunkter - har været betalt af os.

- Men de har også betalt noget selv, og derfor har man reduceret det fra de 455 kroner til 250 kroner, og det beløb ligger ikke over den grænse, hvor medarbejderne er skattepligtige, lyder partisekretærens regnestykke.

Spørgsmål: Hvad mener du med, at medarbejderne har betalt "noget af maden"?

- Eksempelvis kører vores landsmøder over tre dage for medarbejdernes vedkommende. De får for eksempel morgenmad, men de får også frokost og middag og aftensmad om lørdagen, siger han og fortsætter:

- Men alt, hvad der ligger derudover, skal de så selv betale. Det har vi selvfølgelig taget højde for, og der ligger også en revisorerklæring på det, så der er styr på det og alle regler er overholdt.

Spørgsmål: Hvis alt var helt efter bogen frem til 2011, hvorfor ændrede I så reglerne?

- Vi har valgt at skifte princip, så man nu betaler efter regning. Det har jeg fundet mest rigtigt, lyder det fra Claus Richter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip