Venstre vil have meget lavere energiafgifter

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, står fast på, at energiafgifterne skal langt længere ned end det, som regeringen har lagt op til i sit udspil til en vækstpakke.

- Vi har ønsket nogle reelle energiafgifts-lettelser, der ligger ud over det, regeringen har lagt op til. Regeringen har lagt op til lempelser på godt fem milliarder kroner, og det er jo i hvert fald alt, alt for lidt, siger Lars Løkke Rasmussen forud for tirsdagens forhandlinger.

På spørgsmålet om, hvor meget mere Venstre ønsker at få afgifterne ned, lyder svaret blot "meget mere".

Regeringen har spillet ud med 89 initiativer, som skal løfte bruttonationalproduktet med cirka seks milliarder kroner.

Blandt initiativerne er forsøg med pengeløse butikker og sikre, at store lastbiler kan køre på de danske veje efter en forsøgsperiode.

Og den slags flytter ikke noget, mener Venstres formand:

- Regeringen har stillet en stribe småforslag, som vi jo støtter langt de fleste af. Men det er små ting pakket ind i meget, meget flot papir, siger han.

- 12 af de 89 forslag handler om at lave analyserapporter. Det flytter ikke rigtig noget. Det, der vil flytte noget er at få taget et greb om de energiafgifter, der er blevet alt for høje, lyder det fra Venstres formand.

Mandag forhandlede regeringen og Venstre til langt ud på natten. Flere af regeringens ministre rundede forhandlingerne i Finansministeriet, herunder beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og klimaminister Rasmus Helveg Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip