Venstremand bliver formand for KL

Skrevet af admin

02/12/2013

Mest læste i dag

Venstre får posten som formand for kommunerne. Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) bliver ny formand for Kommunernes Landsforening.

Han afløser socialdemokraten Erik Nielsen, der er borgmester i Rødovre Kommune.

Det oplyser den Radikale Anna Mee Allerslev fra Københavns Kommune.

- Vi har haft et godt forhandlingsforløb med begge sider.

- Når vi peger på Martin Damm som KL-formand, er det fordi, vi mener, at Martin er den rette person til at stå i spidsen for de store udfordringer, KL og kommunerne står overfor de næste fire år, siger Anna Mee Allerslev.

Hun understreger, at der ikke tale er tale om et valg mellem to fløje, men om at pege på den person, som er bedst til at stå i spidsen for KL i de kommende år.

- Kommunerne er under stadigt pres for at levere bedre og billigere velfærd til danskerne. Det kræver udvikling og modernisering.

- Hvis vi skal have råd til velfærd i fremtiden, er vi i kommunerne nødt til at bidrage markant til at skabe flere arbejdspladser og udvikle en mere moderne offentlig sektor med mere tillid og mindre bureaukrati, forklarer Anna Mee Allerslev.

I forhandlingerne om posterne i KL er De Radikale gået efter mest indflydelse.

- Nu får vi som udgangspunkt indflydelse i alle politiske udvalg i KL og bliver en del af formandskabet.

- Det kommunale selvstyre har altid været hjerteblod for os, og derfor var det et bundet mandat fra vores bagland, at vi skulle forhandle os til den rette person og så meget indflydelse som muligt, forklarer Anna Mee Allerslev.

/ritzau/