Venstres partisekretær beskyldes for at tale usandt

Flere fremtrædende Venstre-folk angriber nu partisekretær Claus Richter for at tale direkte usandt om det 15 minutter lange møde mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen under hovedbestyrelsesmødet i juni.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Claus Richter, der udover at være Venstres administrative chef, også betragtes som Lars Løkke Rasmussens tro væbner, har offentligt forklaret, at kun han deltog i mødet med Løkke og Jensen.

Men det er usandt, siger Hernings borgmester, Lars Krarup, til Jyllands-Posten.

- Den udlægning, som Claus Richter har været ude med, er ikke sand, og jeg har ikke respekt for folk, der ikke taler sandt. Man skal sige sandheden, og ellers skal man holde sin mund, siger Krarup, der påstår, at også han deltog i mødet, der beseglede Venstres formandsstrid.

Claus Richter beskyldes for også at have talt usandt i forbindelse med sagen om betalingen for Lars Løkke Rasmussens tøj.

I maj kom det frem, at Venstre havde ekviperet Lars Løkke for 152.000 kroner. Claus Richter forklarede, at Venstre i første omgang havde købt tøjet, og at Løkke senere selv havde betalt for det tøj, som han havde udtaget.

Da Jyllands-Posten spurgte, om der havde været en sponsor inde over, svarede Richter, at "der er ingen sponsor, der har betalt for tøjet".

Kort efter kom det alligevel frem, at en sponsor havde betalt en større del af regningen. Richter står tilbage med troværdigheden i laser, mener også europaparlamentariker Jens Rohde.

- Der har flere gange i dette forløb været skiftende udsagn fra Claus Richter, som helt åbenlyst ikke har været i tråd med sandheden, siger Rohde til Jyllands-Posten.

Også folketingsmedlem Eyvind Vesselbo kritiserer partisekretæren, der - ifølge flere - har fået et knæk i troværdigheden efter sin håndtering af Løkkes sager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip