Verden venter i spænding: Dukker Putin op i dag?

I over halvanden uge har Ruslands præsident, Vladimir Putin, ikke været set offentligt og det har affødt alskens spekulationer om landets mest magtfulde person.

Hvor er han? Er han syg? Har han været udsat for et kupforsøg? Eller har han tilbragt tiden sammen med sin angiveligt højgravide kæreste i udlandet.

Det spørger både russiske og internationale medier om.

Men mandag kan Putin slå alle fantasifulde spekulationer ned. Her skal han ifølge den officielle mødekalender træffe sin præsidentkollega fra Kirgistan, Almazbek Atambajev, i Sankt Petersborg.

- Kan der nogensinde have været så stor opmærksomhed knyttet til et planlagt møde mellem præsidenterne fra Rusland og Kirgistan med emner som handel, investeringer og kulturelt samarbejde på dagsordenen, spørger BBC.

- Og alt sammen bare fordi, at den normalt så allestedsnærværende Vladimir Putin ikke er bekræftet set siden 5. marts.

Flere afvisninger fra talsmænd i Kreml om de mange Putin-rygter har ikke dæmpet spekulationerne. Og derfor er der højspænding før mandagens møde.

Dukker Putin sammen med sin gæst op foran horder af journalister og tv-kameraer, så vil han i det mindste knuse rygterne om, at han enten er død eller alvorligt syg, konstaterer BBC.

Men hvis ikke, så vil rygtemøllen måske begynde at køre endnu hurtigere.

Mistanken om, at noget er galt bag Kremls tykke, røde mure er blevet forstærket af reaktionerne fra regeringsbygningerne.

Som bevis på, at alt er i den skønneste orden, er der blandt andet offentliggjort et billede, hvor Putin mødes med en gruppe kvinder. Fotografiet skulle være taget 8. marts, men russiske medier påstår, at billedet stammer fra 5. marts.

Uden for diskussion er det derimod, at Putin har aflyst flere møder den seneste tid. Blandt andet et topmøde i Astana i Kasakhstan, en ceremoni i Sydossetien og et møde med ledelsen for sikkerhedshedstjenesten FSB.

Søndag forsøgte Putins talsmand igen at overbevise omverdenen om, at hans usynlige chef har det godt.

- Ja, vi har allerede sagt det hundredvis af gange. Nu er det ikke sjovt længere, sagde en lettere opgivende Dmitrij Peskov til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip