Verdensetter slipper ikke golf-bremsen i sæsonfinale

Den nyslåede verdensetter i golf, Jason Day, ser frem til at fortsætte de gode takter, når der fra torsdag spilles sæsonfinale på PGA Touren.

FedEx Cup afsluttes med turneringen Tour Championship, der spilles på East Lake GC i Atlanta.

Turneringen har deltagelse af de 30 bedst rangerede spillere på FedEx Cup-ranglisten, og australieren kæmper med de øvrige golfspillere om enorme summer i pengeturneringen, og han har ikke tænkt sig at skrue ned for præstationerne, når det går løs.

- Det er fantastisk at se mit navn så højt placeret. Det føles ret cool at være den bedste golfspiller på planeten. Men jeg er godt klar over, at det kræver sejre kontinuerligt, hvis man vil være den bedste.

- Så uanset hvad det er, jeg gør rigtigt i øjeblikket, så er jeg nødt til at fortsætte med at gøre det. For min plan har fungeret, siger Jason Day.

Den 27-årige australier vandt for nylig sin femte sejr på PGA Touren, da han sejrede i BMW Championship, og han passerede dermed både Rory McIlroy fra Nordirland og amerikanske Jordan Spieth på verdensranglisten.

For Rory McIlroy handler det om at glemme sæsonen 2015, når sæsonfinalen skydes i gang. Den 26-årige tidligere verdensetter konstaterer da også, at året foreløbigt ikke har været noget at huske tilbage på.

- Det har ikke været den sæson, jeg havde håbet på. Der har været nogle få skuffende øjeblikke, men der har også været nogle få højdepunkter.

- Men 2015 bliver ikke et år, jeg kigger tilbage på, når jeg slutter karrieren, sagde nordireren forleden til AFP som optakt til sæsonfinalen.

FedEx Cup har en præmiepulje på omkring 233 millioner kroner i alt. Vinderen høster alene omkring 70 millioner kroner, mens der er henholdsvis 20 og 13 millioner kroner til nummer to og tre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip