Verdenskendt kunstner laver lamper til Tivoli

admin

425 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Der kommer nyt lys over Tivoli, når forlystelsesparken slår dørene op for en ny sæson i 2017.

For nu skal manden bag regnbuegangen på toppen af kunstmuseet Aros og Cirkelbroen over Christianshavns Kanal - den verdensberømte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson - folde sig ud i nye rammer.

Tivoli får nemlig nye lamper fra den kommende sæson. Signaturlamper, der er designet af Eliasson.

Han glæder sig til at skulle arbejde med lys i netop Tivoli.

- Op gennem historien har Tivoli brugt lyset til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed blandes sammen.

- Det er en lysende oase midt i København, et sted hvor vi kan give slip og dele både spænding og glæde. Hvor der er plads til leg. Men det er også et sted, der taler til folks kreativitet og drømme, lyder det fra kunstneren.

Lamperne bliver til i samarbejde med Eliassons Little Sun-projekt, der laver soldrevne lamper til udviklingsområder i verden. Der kommer samtidig en særlig Tivoli Little Sun-lampe, som gæster kan købe med hjem.

Også Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, glæder sig til samarbejdet.

- Olafur Eliasson er en kunstner, hvis værker bringer mennesker sammen og skaber mulighed for forundring. De to elementer har også været vigtige for Tivoli. De er vigtige dele af vores dna.

- Jeg er sikker på, at samarbejdet med Olafur Eliasson og Little Sun vil løfte Tivolis design til nye højder, samtidig med at vores grønne profil styrkes og gæsteoplevelsen forbedres, siger han.

Ifølge samarbejdspartnerne vil Little Sun-projektet med de nye lamper også øge fokus på bæredygtighed.

- At anvende vedvarende energi og solcelleteknologi er at vise vejen til en bæredygtig fremtid. Jeg ser meget frem til at digte med på Tivolis fremtid med de nye lamper, siger Eliasson.

/ritzau/