Verdensmester snupper sejren i Amstel Gold Race

Iført sin symbolske VM-trøje med regnbuestriberne, vandt verdensmester Michal Kwiatkowski søndag et af cykelsportens helt store endagesløb, Amstel Gold Race, på vejene omkring Maastricht.

Den berygtede stigning Cauberg sørgede for udskilningen til sidst og med kun to kilometer fra toppen af stigningen til målstregen, var det en spurt for de udvalgte.

Her var verdensmesteren bedst, da en anden af favoritterne, Philippe Gilbert (BMC), ikke var sluppet afgørende fri.

Kwiatkowski vandt foran Alejandro Valverde (Movistar) og Michael Matthews (Orica-Greenedge).

Jakob Fuglsang (Astana) havde også holdt sig til i frontgruppen, men danskeren besidder ikke den eksplosive spurt, som er nødvendig i det selskab.

Den unge danmarksmester Michael Valgren havde fået rollen som kaptajn for Tinkoff-Saxo i Amstel Gold Race - mest for erfaringens skyld, for at give ham pres på, havde sportsdirektør Sean Yates sagt.

Danskeren lignede en mand, som var klar til opgaven, men han kom ikke med helt i front til allersidst.

Da feltet kørte over Cauberg for næstsidste gang, 20 kilometer før mål, sad den unge mand fra Thy, hvor han skulle, helt fremme.

Da Jakob Fuglsang angreb med Greg Van Avermaet (BMC) på hjul syv kilometer før mål, sad Valgren der igen. Han gik med i en lille gruppe foran feltet, men Alejandro Valverdes Movistar-hold, tillod ingen udbrydere.

Udgave nummer 50 af Amstel Gold Race var også det danske cykelhold Cult Energys debut på World Tour-scenen med tre danskere i truppen.

De sortklædte ryttere fra det danske hold kørte nogenlunde efter deres egen opskrift. Tyskeren Linus Gerdemann kom med i dagens lange udbrud, som blev etableret tidligt og først blev indhentet med 37 kilometer tilbage af 258 kilometer lange løb.

I afslutningen spillede ingen af holdets ryttere dog nogen rolle.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip