Verdensstjerne: Angst efter seksuelt overgreb

Årevis af angstprovokeret fornægtelse var følgerne af et seksuelt overgreb, der isolerede Lady Gaga først fra omverdenen og senere sig selv.

Den i dag 29-årige sangerinde blev udsat for et seksuelt overgreb for 10 år siden, og siden har musikken hjulpet hende til at leve med konsekvenserne efter den modbydelige krænkelse, som stadig er forankret dybt i hende.

- Jeg har lidt af depression og angst hele mit liv, og jeg kæmper stadig mod det hver eneste dag, fortæller Lady Gaga åbenhjertigt i den nye udgave af musikmagasinet Billboard.

- Det sværeste for mig har været den efterfølgende selvaccept - den manglende evne til at erkende at overgrebet rent faktisk var sket, og at jeg havde det så rædselsfuldt efterfølgende.

- Jeg fortalte det ikke til nogen, fordi jeg i årevis ikke erkendte overgrebet over for mig selv. Man er nødt til at erkende, at smerten dræber noget indeni én for at komme tilbage til livet, siger Gaga, der udgav nummeret "Swine" på sin "Artpop"-plade fra 2013 om overgrebet.

Sangerindens personlige tragedie fik hende tilbage i 2012 til at stifte velgørenhedsorganisationen Born This Way Foundation, der støtter og styrker sårbare unge. Selv kalder hun sig "Mother Monster" og sine fans for "Little Monsters".

- Mange af dem har fortalt mig deres historie, og mange af beretningerne er meget mørke og tumultagtige. Da jeg begyndte at tage mig af dem, så jeg mig selv i dem og følte, at jeg måtte gøre noget.

- De unge vil bare gerne føle sig som mennesker, men føler sig som robotter, der ikke forstår, hvorfor de er så kede af det. De skal vide, at det, de føler, er helt okay. Vi blev født sådan, siger den Grammy-vindende "Born This Way"-sangstjerne.

- Vi behøver ikke at være ofre. Hvis vi deler vores historier og holder sammen, er vi stærkere, lyder budskabet fra Lady Gaga, der i september lancerede nummeret "Til It Happens to You" til dokumentaren "The Hunting Ground", der handler om voldtægter på universitetet.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip