Vestager: Elbæks ministerpost var ikke en fejl

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

De Radikales leder, økonomiminister Margrethe Vestager, fortryder ikke, at hun udnævnte den tidligere kaospilot Uffe Elbæk til partiets kulturminister. Efter godt et år gik han af, blev for nylig løsgænger i Folketinget og stifter onsdag partiet Alternativet.

- Det er en grundting i vores demokrati, at man kan stifte nye partier. Så det er da en særlig dag, at Danmark får endnu en partistiftelse, siger Margrethe Vestager.

Spørgsmål: - Var det en fejl at gøre ham til minister - henset til det senere forløb?

- Nej, det synes jeg på ingen måde. Uffe var en god kulturminister. Jeg var den første til at beklage den beslutning, han i sin tid tog (om at gå som kulturminister).

- Hans ministerprofil og de ting, som han præsterede som minister, er vi også glade for i dag, siger Margrethe Vestager.

Hun afviser, at De Radikale er blevet regeringens akilleshæl efter Uffe Elbæks partiskift, Christian Friis Bachs farvel som udviklingsminister og Rigsrevisionens undersøgelse af solcellesagen, som indbragte klima- og energiminister Martin Lidegaard en næse.

- Det var vist lidt af en sammenkogt ret, du fik lavet der. Der er helt konkrete ting at sige om hver enkelt situation, som du remser op.

- Det er meget, meget svært at købe den præmis på en fantastisk dag, hvor vi har fået en virkelig god finanslovaftale, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/