Vestager: Jeg bliver økonomisk kommissær

Margrethe Vestager føler sig overbevist om, at hun vil få en økonomisk kommissærpost.

Det oplyser hun over telefonen til Ritzau fra Bruxelles, hvor hun onsdag eftermiddag har været til møde med kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

- Det har jeg en meget stærk fornemmelse af, lyder det fra Vestager, der tirsdag sagde farvel til posten som økonomi- og indenrigsminister.

- Det peger helt entydigt mod et økonomisk arbejdsområde, konstaterer hun.

Spørgsmål: Er du overbevist om, at du ender med at sidde på en økonomisk kommissærpost?

- Ja, det tror jeg faktisk, lyder det fra Vestager.

Spørgsmål: Financial Times kæder dig sammen med en post som kommissær for finansiel regulering og en rolle som vicekommissionsformand. Hvordan lyder det i dine ører?

- Du ved, nu her hvor folk skal indgå deres væddemål, så skal man ikke give insidertips, så jeg skal nok afholde mig fra både at sige ja eller nej eller buh eller noget som helst, der kan tolkes.

Spørgsmål: Du har selv fremhævet, at du tidligere har beskæftiget dig med finansiel regulering. Har du en fornemmelse af, om du kommer til at beskæftige dig med det igen?

- Jeg har gjort mig meget stor umage med ikke at forelske mig i et område, for så risikerer man, at det, man får, som kan være lige så godt eller bedre, bliver et andetvalg.

- Hvis det er en opgave, jeg kan løse, og det er inden for det økonomiske felt, så vil jeg se meget frem til det arbejde, erklærer Vestager.

Hun understreger dog, at der endnu ikke er draget nogen konklusioner omkring kommissionens sammensætning, og at det formentlig først sker om en uge.

- Vi skal nok hen til næste onsdag, og det skyldes alene, at listen over kommissærer ikke er endelig endnu, og så skal de sidste faglige ting i forhold til arbejdsområderne falde på plads, forklarer den danske kandidat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip