Vestager om bankunion: Vi bliver færdige inden jul

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) og hendes EU-kolleger har midnat natten til onsdag passeret 15. time i deres forsøg på at nå til enighed om reglerne for, hvordan syge banker skal afvikles i en kommende bankunion.

Kort før tirsdag bliver til onsdag spår den danske minister på Twitter, at det næppe lykkes at komme helt i mål i denne omgang.

- Pause igen, igen. Tror nu ikke, at vi er i nærheden af at blive færdige i nat, skriver Vestager fra mødet.

Kort forinden har hun til danske journalister i Bruxelles sagt, at det går fremad under forhandlingerne. Men langsomt.

- Vi venter stadig på de sidste papirer. Det er ikke særlig sandsynligt, at vi kan nå at få det hele banket ud, få knaster høvlet af og få det til at se pænt og ordentligt ud i de timer, der er tilbage af døgnet.

- Statsoverhovederne har jo bedt os om at være færdige inden jul. Så vi skal nok være færdige inden jul. Og komme hjem til jul, siger Vestager under en kort pause i forhandlingerne.

Allerede inden mødet gik i gang har der været talt om, at Vestager og de øvrige økonomi- og finansministre formentlig må komme til Bruxelles til et ekstraordinært møde onsdag i næste uge - dagen inden næste EU-topmøde.

Økonomiministeren siger, at det stadig er til diskussion, præcis hvem der skal træffe beslutning om en bankafvikling, hvordan det gøres rent praktisk, og hvordan man skruer den eller de fonde sammen, som skal betale.

- Der er stadigvæk mange ting i spil. Men på den konstruktive måde, hvor vi begynder at finde løsninger.

- Det er jo sådan lidt svensk snedkerarbejde i de store skove. Der er mange knaster i det tømmer, vi arbejder med.

- Men de skal jo helst høvles af nogenlunde på samme tid, så alle tænker: Jeg gav mig lidt, jeg fik lidt, det samlede kompromis kan jeg se mig selv i, siger den danske minister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip