Vestagers afløser: Stor støtte af regeringsgrundlaget

Margrethe Vestager tager inden længe afsked med Folketinget, og det baner vej for et nyt ansigt på Christiansborg.

Det bliver den 51-årige Helge Vagn Jacobsen fra Humlebæk, der træder til, når indenrigs- og økonomiministeren forlader Folketinget til fordel for jobbet som EU-kommissær.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det var i morges, jeg fik at vide, at Vestager træder tilbage, siger Helge Vagn Jacobsen, der næppe havde forestillet sig at skulle i Folketinget i denne valgperiode, da han blot er andensuppleant i sit parti.

- Jeg er overrasket over, at både Christian Friis Bach og Margrethe Vestager forlod Folketinget i den her periode. Det havde jeg ikke regnet med, siger han.

Helge Vagn Jacobsen er uddannet cand.scient.pol. og har de seneste to år været vicedirektør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han i 15 år har bestredet forskellige lederstillinger.

Endnu ønsker han ikke at fortælle, hvad han drømmer om at beskæftige sig med i sit nye job.

- Der er mange områder, jeg synes er spændende. Min plads bliver at tage nogle af de ordførerskaber, som vi kan blive enige om i gruppen. Og i og med at vi ikke er så mange, er der jo nok at tage fat på, siger det kommende folketingsmedlem.

I disse uger er særligt debatten om en eventuel ændring af dagpengesystemet et hedt samtaleemne, men der er ikke umiddelbart udsigt til, at Helge Vagn Jacobsen har tænkt sig at bryde med partiets linje.

- Det er ikke noget, jeg vil udtale mig konkret om. Men grundlæggende er jeg en stor støtte af hele regeringsgrundlaget, og deri står også det her om dagpengene, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip