Vestas får medhold i millionsag om skadesforsikring

Østre Landsret har givet Vestas og datterselskabet Vestas Deutschland GmbH medhold i en sag, der drejer sig om skadesforsikring.

I en pressemeddelelse oplyser retten, at vindmølleproducenten får medhold i, at udgifter i anledning af skader på fundamenter på vindmøller i Tyskland og Østrig er dækket under en erhvervs- og produktansvarsforsikring for 2006 tegnet hos If Skadeforsikring.

Vestas leverede i perioden 1997-2008 et betydeligt antal vindmøller til kunder i Tyskland og Østrig.

Som en del af ydelsen leverede Vestas designspecifikationer og statiske beregninger for fundamenterne, som kunderne i øvrigt selv skulle stå for at opføre.

Disse designspecifikationer og statiske beregninger havde Vestas ladet udføre hos en underleverandør.

Efterfølgende henvendte en række kunder sig med reklamationer over revner i fundamenterne, og Vestas blev som følge heraf ved domstole i Tyskland og Østrig i flere tilfælde anset for ansvarlig for indholdet af designspecifikationerne og de statiske beregninger.

Østre Landsret har ved dommen givet Vestas medhold i, at der er forsikringsdækning for de udgifter, som koncernen har afholdt - 23,725 millioner euro - og fremtidig afholder til reparation af skader, som skyldes designspecifikationerne og de statiske beregninger.

Det er herunder fastslået, at der er sket rettidig anmeldelse over for forsikringsselskabet, og at et krav på udbetaling ikke er forældet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip