Vestas-tillidsmand: Langt sjovere at gå på arbejde nu

Fællestillidsmand på Vestas Kim Hvid Thomsen er holdt op med at tælle, hvor mange fyringsrunder han har været til i sin tid hos vindmøllegiganten. Men i år har det i højere grad handlet om at sige goddag til nye kolleger frem for at sige farvel, siger fællestillidsmanden.

Alene i Danmark har Vestas ansat omkring 1200 nye medarbejdere siden nytår, og det er især ansatte i produktionen af vindmøller, der er kommet til, oplyser Vestas.

- Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at vi alle sammen synes, at det er langt sjovere i øjeblikket, end den årrække vi har været igennem med rigtig mange fyringer. Det er jo noget helt andet i øjeblikket, siger Kim Hvid Thomsen.

- Det gør noget ved stemningen, at man er i en virksomhed, hvor det går godt. Det skal man ikke være i tvivl om. Det gør noget ved folk, når der er fyringer om hjørnet efter næsten hver eneste kvartalsmeddelelse, tilføjer han.

Siden nytår er der på verdensplan føjet 3827 nye medarbejdere til Vestas' lønningslister, hvoraf de omkring 1200 altså er ansat i Danmark.

- Folk er kommet ind i klumper. Vi har fået nogle ind som kontraktansatte, vikarer eller fastansatte, siger Kim Hvid Thomsen, som har kunnet sige goddag igen til gamle kolleger, som tidligere er blevet afskediget i fyringsrunder, men som nu kan vende tilbage til Vestas igen.

Selskabets optur mærkes især også hos medarbejderne ved, at de har travlt.

- Først og fremmest har vi virkelig travlt i vores produktionsenheder. Det er det første tegn på, at der sker noget i virksomheden - at der kommer noget ud af døren hver eneste dag, siger Kim Hvid Thomsen.

Vestas har sin danske produktion i Lem, Skjern, Hammel, Ringkøbing og Randers, mens selskabets hovedkvarter ligger i Aarhus.

Vestas har også fabrikker rundt i Europa, Asien, Syd- og Nordamerika.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip