Vestergaard holder stadig den tyske fodbolddør på klem

Midterforsvareren Jannik Vestergaard vil fortsat ikke helt brænde broen til det tyske fodboldlandshold, selv om han mandag er mødt op i den danske landsholdslejr forud for EM-kvalifikationskampen mod Portugal på torsdag.

Vestergaard er halvt tysk, og efter at han i sidste måned ikke var udtaget til Danmarks kampe mod Albanien og Armenien, blev han i tysk presse citeret for, at han holder døren åben for en landsholdsfremtid hos verdensmestrene.

Og den holdning står han ved.

- Det er en teoretisk mulighed, og den vil jeg holde fast i. Jeg er tysker, ligesom jeg er dansker. Jeg har tysk familie.

- Det er bare ikke lig med, at jeg hellere vil spillere for Tyskland. Jeg vil helst spille for Danmark, og det har jeg altid givet udtryk for. Men jeg har også følelser for Tyskland, lyder det fra Jannik Vestergaard.

Werder Bremen-spilleren er foreløbig noteret for tre A-landskampe for Danmark, men alle tre optrædener har været i testkampe.

Først når Vestergaard har været på banen i en betydende kamp, er han spærret fra at vælge Tyskland.

Han tvivler dog selv på, at han kommer i aktion i den afgørende EM-kvalifikationskamp mod portugiserne på torsdag. Til gengæld øjner han spilletid i venskabskampen mod Frankrig tre dage senere.

- Jeg håber på at få nogle minutter på banen. Det er nok tvivlsomt, om det sker mod Portugal, men om ikke andet, så på søndag. Mit fokus er, at jeg skal vise mig frem her, siger Vestergaard, og slår igen fast:

- Jeg vil jo helst spille for Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip