Vi savner kollegerne når vi er på ferie

Hvor de fleste sidder på arbejdet om sommeren og savner ferien, sidder hver femte dansker på sommerferien og længes efter arbejdspladsen. Det viser en undersøgelse om danskerne ferie- og arbejdsforventninger, som TNS Gallup har foretaget for Krifa.

For gruppen af de 18-35-årige er tallet 34 procent – og dermed savner hver tredje af de yngste lønmodtagere jobbet, når de ellers er tjekket ind på hotel sommerferie.

Det overrasker ikke Anette Klausholm Bækgaard, der er jobtrivselskonsulent i Krifa:

- De yngre lønmodtagere er vant til at færdes på de sociale medier, hvor de bliver set og hørt af mange hele tiden. De savner arbejdet og at være i gang, have indflydelse, få anerkendelse, gøre en forskel. Når de har ferie, får mange ikke dækket det behov fra familien og vennerne, selvom det samvær netop bidrager til restitution. 

Når danskerne i ferieland bliver bedt om at svare på, hvad de trods alt savner mest ved jobbet, er svaret klart: Kollegerne. Fire ud af ti danskere savner i nogen eller høj grad deres kolleger, når arbejdsdagen er skiftet ud med havearbejde eller strandture:

- Et godt kollegaskab betyder meget for os. Vi bruger mange timer med kollegerne, og på mange arbejdspladser gøres der meget for, at medarbejderne indbyrdes har det godt. Det er helt naturligt, at man efter en ferie glæder sig til at komme på arbejde for at gense sine kolleger og få gang i samarbejdet igen. Heldigvis giver jobbet meget tilbage til os, siger Anette Klausholm Bækgaard.
 

 

Dagens Gossip