Viborg-borgmester begræder Grundfos-fyringer

Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (K), er trist over nyheden om, at pumpekoncernen Grundfos tirsdag har været nødt til at fyre 405 medarbejdere.

Ud af de 405 fyrede Grundfos-medarbejdere er 133 af stillingerne i Danmark.

Det er faldende indtjening og stigende kapacitetsomkostninger de seneste fire år, der har tvunget Grundfos til fyringerne.

- En så stor fyringsrunde kommer vi til at kunne mærke i kommunen. Årligt skaber vi normalt flere arbejdspladser, end der mistes.

- Men det er en meget stor andel ledige, der nu kommer ud på samme tid. Det er næsten lige så mange arbejdspladser, som vi skaber på et helt år. Så det kommer selvfølgelig til at kunne mærkes i en eller anden udstrækning, siger Torsten Nielsen.

Til trods for tirsdagens kedelige nyhed er borgmesteren optimistisk i forhold til at få de ledige i arbejde igen.

- Eftersom at det ikke kun er en enkelt afdeling, der skal afskediges, men flere kategorier af medarbejdere, så er der mulighed for, at vi finder et nyt arbejde til dem.

- Lige nu ser det generelt positivt ud med at finde job til beboerne i Viborg Kommune, så jeg tror langt fra, at det bliver en umulig opgave, siger Torsten Nielsen.

Ifølge Grundfos kommer fyringerne til at ramme både HR- og kommunikationsmedarbejderne, men også funktionærer, vikarer og konsulenter bliver afskediget ved tirsdagens fyringsrunde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip