Viborg HK er på sikker semifinalekurs midt i krisetiden

25/03/2015

Uden for håndboldbanen er Viborg HK i dyb krise, men onsdag aften sørgede klubbens kvindehold for en sportslig opmuntring.

Klubben er truet af konkurs, og onsdag kom det frem, at direktør Nikolai Norup stopper efter fem måneder på posten.

På banen besvarede håndboldaktørerne dog balladen med en vigtig sejr i den første af to DM-kvartfinaler.

På udebane vandt Viborg med 20-18 over Randers HK og har dermed et fordelagtigt udgangspunkt for at avancere til semifinalen inden den afgørende returkamp på hjemmebane. Men sejren burde have været større.

Viborg fik en fremragende start på kampen. Særligt på grund af en stærk forsvarspræstation. Randers holdt en lang scoringspause, så Viborg kunne trække fra og gå til pausen foran 13-7.

Kronjyderne kom markant bedre ud til anden halvleg. Nu var det Viborg, der havde svært ved at score, og der skulle gå otte og et halvt minut, inden rutinerede Rikke Skov satte det første Viborg-mål ind efter pausen til 14-10.

Hjemmeholdet reducerede til 12-14, inden Viborg igen trak fra. Offensivt var Louise Burgaard en god skytte, og i målet tog Rikke Poulsen godt fra, så Viborg genoprettede forspringet fra pausen til 19-13.

Randers, der med en sjetteplads i grundspillet kvalificerede sig til slutspillet på yderste mandat, fik dog pyntet på stillingen i slutfasen.

Jane Schumacher førte an, så Randers kun tabte med to mål og stadig har håb inden returkampen.