Viceborgmester: Forsøgte at stoppe kollapset byggeri

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Sydafrikanske redningsarbejdere indstillede onsdag eftersøgningen efter overlevende i en sammenstyrtet bygningskonstruktion på en byggeplads i Tongaat, der ligger cirka 40 kilometer nord for Durban.

De tror ikke på, at der ligger flere personer begravet under det sammenstyrtede forretningscenter, der kun var halvt færdigbygget, da det kollapsede.

En person blev dræbt øjeblikkeligt ved ulykken og snesevis blev kvæstet.

I de første rapporter fra ulykkesstedet var der frygt for, at helt op til 50 bygningsarbejdere kunne ligge begravet under den sammenstyrtede konstruktion, der var tre etager høj.

Men efter gennemsøgning af byggepladsen med blandt andet sporhunde er der kun fundet en omkommen.

Ud af de 29 sårede er to i kritisk tilstand.

Det er endnu uafklaret, hvad årsagen til ulykken var.

- Hele redningsoperationen er blevet afblæst og er overdraget til arbejdsministeriet, siger en talskvinde for politiet, Mandy Govender.

Ejeren af stedet, hvor indkøbscentret var ved at blive opført, er en sydafrikansk forretningsmand, der er meget kendt i Durban, som er Sydafrikas næststørste by og hjemsted for et stort indisk mindretal.

Der bliver ofte klaget over korruption og inkompetence hos de lokale myndigheder - ikke mindst i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter.

Durban og den omliggende provins KwaZulu-Natal er præsident Jacob Zumas hjemsted.

Billeder fra ulykken viser en byggeplads og en sammenstyrtet betonkonstruktion, hvor indkøbscentret var under opførelse.

- Ulykkesstedet er ekstremt rædselsvækkende. Store betonblokke faldt ned over folk, siger Chris Botha, en talsmand for myndighederne.

/ritzau/AFP