Video: Basim skaber jubelbrøl ved Eurovision

Der var gang i salen og stor jubel fra publikum, da Basim gik på scenen som sang nummer 23 til finaleshowet i Eurovision på Refshaleøen i København, lørdag.

Aftenens optræden var kulminationen på måneders hård træning og forberedelse, siden den unge solist vandt det danske melodi grand prix i Odense 8. marts.

Og selvom det var en drøm, der gik i opfyldelse for Basim, da han trådte ud på den store scene, var der et enkelt ønske, som showet ikke kunne indfri.

- Jeg ville ønske, at jeg bare én gang kunne opleve min egen optræden fra publikums plads på tribunen, sagde Basim til et pressemøde tidligere på dagen, lørdag.

- Når jeg står på scenen har jeg de store in-ears i ørerne, som gør, at jeg ikke kan høre publikum overhovedet. Så jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af, hvordan de reagerer på min sang, sagde han.

Før showet meldte flere kendte gæster klart ud, at de støtter Basim. Her i blandt den tidligere grand prix-finalist, Birthe Kjær.

- Jeg tror, Basim ender i toppen. Det kan ikke være anderledes. Det er en melodi, der bliver hængende. Alle i Europa må gå rundt og sige: "skuba duba dabda dididaj", sang den feststemte grand prix-diva inden showet i B&W Hallerne.

Om Basim har noget at frygte fra sit publikum, ved han først, når alle stemmerne er talt sammen senere lørdag aften. Seernes stemmer sammenholdes med fagjuryens vurderinger, som udgør 50 procent af det endelige resultat.

Se video og billeder nedenunder...

ritzau

 

Dagens Gossip