Video viser folkemængde angribe ukrainsk politiker

En ukrainsk lokalpolitiker, hvis brutale død synes at have udløst en ny regeringsoffensiv mod prorussiske separatister i det østlige Ukraine, blev overfaldet af en fjendtlig prorussisk folkemængde, inden han forsvandt, viser videooptagelser.

Optagelserne fra den lokale nyhedshjemmeside gorlovka.ua viser voldelige scener uden for rådhuset i Horlivka, der ligger mellem Donetsk og Slavjansk. Her bliver lokalpolitikeren Volodymyr Rybak skubbet og slået af flere mænd, mens andre råber skældsord mod ham.

En af mændene er maskeret og iført camouflagetøj.

Rybak havde forsøgt at fjerne flaget for separatisternes selvudråbte Donetsk Republik.

- Det bliver over mit lig, at du fjerner det flag, råber en civilklædt mand på gaden til Rybak, som forsøger at skaffe sig adgang til rådhuset, som separatisterne holder besat.

To uniformerede politifolk dukker op, men kun en af dem synes ifølge videoen at gribe ind - og uden effekt - over for håndgemænget.

Efter adskillige minutter synes Rybak at være i stand til selv at kunne gå væk, men Ukraines indenrigsministerium siger, at han kort efter blev kastet ind i en bil af maskerede mænd.

Hans torterede lig blev fundet lørdag nær Slavjansk. Også en anden mand, der støttede overgangsregeringen i Kijev, er blevet fundet torteret og død. Han blev øjensynligt kastet levende i en flod for at lide druknedøden.

Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, der ligesom Rybak er medlem af Fædrelandspartiet under ledelse af tidligere premierminister Julia Timosjenko, har med henvisning til drabene bebudet en genoptagelse af en militær operation mod separatisterne.

- Vi genoptager en aktiv fase med en anti-terrorist-operation, som skal eliminere væbnede prorussiske separatister grupper i øst, siger vicepremierminister Vitalij Jarema tirsdag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip