Vidne får afpresningssag mod rockere til at vakle

- Du skal bare komme ud af den gæld. Det er ikke vores problem, det er dit problem.

Sådan siger en af de tiltalte i en telefonsamtale, som fredag blev afspillet i Retten i Næstved, hvor tre Bandidos-rockere sidder på anklagebænken i en omfattende sag om afpresning, vold og amfetamin.

I alt 10 tilfælde af afpresning skal retten tage stilling til under den langvarige retssag, som der er afsat i alt 17 dage til.

Fredag skal to af de påståede ofre vidne. Blandt andet manden som i telefonsamtalen får besked på at betale. Han skyldte 50.000 kroner, og senere i samtalen får han at vide, at "fra nu af blive der lagt 5000 kroner på per dag."

I retten nægter vidnet alligevel, at der var tale om afpresning. Efter telefonopkaldet overdrog han sin thairestaurant med alt inventar til den 23-årige tiltalte, men han forklarer, at det var frivilligt.

- Lige meget hvem der fik restauranten, var det en dårlig forretning, siger vidnet, der gennem længere tid havde forsøgt at sælge uden held.

Anklager Kirstine Laust spurgte gentagende gange, om manden havde været bange for konsekvenserne, hvis han talte med politiet, men det nægter han.

Hun forholdt desuden vidnet til en underskrevet afhøringsrapport fra politiet, hvor der stod, at den 23-årige virkede truende, men det nægtede han ligeledes at have sagt.

Ifølge anklageskriftet blev trusler om vold og henvisninger til Bandidos igen og igen brugt til at skræmme ofrene til at betale penge.

- Når der kommer nogle ind med tatoveringer på halsen, er jeg godt klar over, at de ikke er Jehovas Vidner, sagde vidnet i retten, men forklarede at han ikke vidste, at den 23-årige var medlem af Bandidos, og at det i øvrigt ikke var afgørende for ham.

De tre tiltalte er henholdsvis 51, 27 og 23 år. De nægter sig skyldige.

Dommen ventes afsagt i september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip