Vidne i fynsk krænkersag: Kvinde skreg fuck you

Skrevet af admin

12/11/2014

Mest læste i dag

Onsdag morgen klokken ni skulle en britisk kvinde afgive forklaring i retssagen mod CJ, som er tiltalt for blandt andet at forsøge at voldtage hende i Odense samt at krænke to småpiger seksuelt i sin røde bil.

Sagen har høstet mest omtale på grund af mandens overgreb mod pigerne, som manden samlede op i sin bil, hvorefter han krænkede dem, men siden har en britisk kvinde udpeget manden som den mand, der forsøgte at voldtage hende.

Dørene blev lukket, da den britiske kvinde afgav forklaring. Ofre i sædelighedssager har krav på at vidne for lukkede døre.

Til gengæld blev dørene åbnet, da et vidne til episoden satte sig i vidneskranken i retslokalet i Retten i Odense.

Han havde ligget og sovet i sit hjem den 20. oktober 2012 tæt på den vej i Odense, hvor voldtægtsforsøget ifølge anklageskriftet fandt sted. Pludselig vågnede han.

- Jeg vågnede ved, at jeg hørte en kvinde, der meget voldsomt skreg "fuck you" eller sådan noget, siger manden.

Hans datter og søn vågnede også, og sammen kiggede de ud ad vinduet for at se, om de kunne få øje på noget. Det kunne de ikke.

Næste morgen anmeldte han skrigene til politiet.

Ifølge anklageskriftet skreg den britiske kvinde "you're not fucking taking me" eller lignende, efter at CJ havde kørt sin bil op foran hende på cykelstien, greb fat i hende med begge arme og forsøgte at få hende med ind i bilen. Han opgav, da hun begyndte at skrige.

CJ er som ved de tidligere retsmøder i sagen iført en sort Nike-kasket på, en kortærmet blåternet skjorte. Han nægter at have forsøgt at voldtage kvinden.

Sagen mod manden i den røde bil er ikke kun speciel på grund af de alvorlige anklager mod manden.

I mere end et halvt år efter overgrebene mod småpigerne indsamlede politiet hundredvis af dna-prøver i jagten på gerningsmanden. Han blev dog først afsløret ved et tilfælde, da der opstod brand i hans lejlighed, og politiet fandt kemikalier og sprængstoffer.

/ritzau/